Heraanleg van het grasplein in het park voorlopig niet voorzien

park

Walter Van Hofstraeten (Open VLD) vraagt zich af waarom er in de budgetherziening geen budget voorzien is voor de heraanleg van het grasveld in het park. Door de fouten die er gemaakt werden in de aanleg van het grasplein, de aanhoudende regen en de voetbalfestiviteiten is het plein immers verworden tot een modderzee. Hij vraagt zich ook af of de drainage niet aangepakt kan worden.

Schepen Danny Van de Velde (N-VA), die door collega Bart Sebreghts (CD&V) redelijk cynisch wordt ingeleid als de ‘grasexpert’, geeft aan dat er budget voorzien was voor het parkbeheersplan en dat er mogelijk hier budget in gevonden zal worden. De heraanleg staat echter nog niet vast volgens de schepen, ook al stelt Van de Velde ook vast dat er ‘hier en daar plassen staan omwille van putten op het terrein’. Of het plein opnieuw aangelegd moet worden, zal de komende weken moeten blijken. Indien het plein heraangelegd moet worden, zal dit, in tegenstelling tot vorig jaar, gebeuren in augustus of september, volgens de schepen.

Van de Velde fietst hiermee wel heel gemakkelijk rond de hete brij. Uiteraard kan de lokale vertegenwoordiger niets doen aan de zwembaden regen die de voorbije weken zijn neergevallen, maar in de aanleg draagt de schepen wel een belangrijke verantwoordelijkheid.

Verschillende gemeenteraadsleden hebben ons reeds maanden geleden verteld dat de heraanleg van het grasplein door de eigen diensten een initiatief was van Van de Velde zonder grondig overleg hierover binnen de coalitie. Toen bleek dat deze werken een maat te groot waren, werd een aannemer aangesteld om de werken in goede banen te leiden. Bij de afgraving en heraanleg van de grond voor het kasteel werd ook het slib uit grachten, bladeren en een deel van het kerkhof dat eerder was afgegraven gestort en overdekt met een laag aarde. Burgers die toentertijd in het park passeerden, zagen dit gebeuren en namen contact op met de gemeente omdat men aan het ‘sluikstorten’ was. Uiteindelijk moest de grond gefilterd worden.

Ondertussen was de tijd verder blijven tikken en kon pas medio november het grasveld ingezaaid worden, zo’n 2 maanden later dan gebruikelijk. Mede hierdoor kon het gras niet aansterken en geen mooi groen vast deken vormen.

De voetbalgekte vindt op dit moment plaats op een zompige weide die op sommige plaatsen meer weg heeft van een uit haar oevers getreden rivier dan van een grasveld, en dat ondanks het vele pompen. Reeds van op afstand valt de stank op het grasveld op en als je dichterbij komt zie je dat er op delen van het terrein geen grassprietje meer te herkennen valt, zelfs niet door een overenthousiaste bioloog.

Vorige week nog viel het laatste N-VA-krantje in de bus waarin de schepen aangeeft dat het grasplein de tijd zal krijgen om tot rust te komen. We raden de schepen aan om nog eens ter plekke te gaan, niet langer het hoofd in de grond (de modder) te steken en zijn verantwoordelijkheid te nemen om deze situatie structureel op te lossen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s