Groen haalt slag binnen met aanpassing wegtracé nieuwe school

overleg

Met de bouw van de nieuwe school wordt een nieuw wegtracé voorzien achter de school tussen Halle-Velden en de Halmolenweg. Op de gemeenteraad staat de goedkeuring van het wegtracé geagendeerd.

Op het voorstel om eenrichtingsverkeer te voorzien rondom de school, zoals voorgesteld door verschillende burgers wordt niet ingegaan. De schoolomgeving wordt daarentegen een permanente zone 30.

Het bestuur gaat wel in op de vraag tot verbreding van het voetpad en fietspad in de Halmolenweg tot 2,5 meter.

Marc de Cordt van Groen vraagt zich af waarom deze logica niet wordt doorgetrokken naar de verbindingsweg waar volgens De Cordt heel wat drukte zal zijn bij het begin en het einde van de schooldag.

Volgens Liesbeth Verstreken is het voorstel van de ontwerper doordacht en is de keuze door het college gemaakt. De Cordt blijft echter hameren op het gebrek aan logica dat de zwakke weggebruikers ineens van een 2,5 meter breed pad teruggebracht worden naar 1,5 meter. Wanneer ook de andere oppositiepartijen zich aansluiten bij de groene fractieleider, begint de burgemeester te twijfelen. De CD&V-fractie geeft niet thuis wanneer Liesbeth oogcontact zoekt met de coalitiepartner.

Volgens Verstreken is een aanpassing van het tracé niet mogelijk omwille van de beslissing van het college. Stan Bartholomeeussen (Open VLD) zegt dat dit perfect op te lossen valt door eerst een amendement goed te keuren tot verbreding naar 2,5 meter en daarna het agendapunt samen met het amendement goed te keuren.

Voorzitter Decock besluit na overleg met de burgemeester de zitting te verdagen.

Na een kwartier overleg binnen de meerderheid komt Verstreken terug met de boodschap om het tracé alsnog te verbreden naar 2,5 meter. Groen haalt dus zijn slag thuis.

Op de verdere vragen van Groen naar verkeersdoorstroming in Halle-Velden en Halmolenweg blijft Verstreken op de vlakte. Er is duidelijk nog geen kogel door de kerk op dat vlak. Wordt de Kerkhofweg ter hoogte van de Halle-Velden afgesloten met paaltjes? Komt er eenrichtingsverkeer?

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s