Winterwandeling CD&V (22 januari 2017) – Sfeer & Gezelligheid

Deze slideshow vereist JavaScript.

Er is geen wolkje aan de hemel. De wereld ontwaakt onder een dun laagje ijsfluweel.

Op enkele moedige joggers en twee mountainbikers na komen we niemand tegen tijdens onze fietstocht naar het meer noordoostelijk gelegen Zoersel. De kou dringt zich door onze jeans, de handschoenen bieden nul bescherming.

Wanneer we de Elisabethschool binnen stappen, start de ontdooifase quasi onmiddellijk. De kop koffie helpt in elk geval.

Zoals elk jaar combineert CD&V een winterwandeling met een lunch als alternatief voor een klassieke nieuwjaarsreceptie. Om de kerk in het midden te houden, strijken ze elk jaar in een andere deelgemeente neer.

75 wandelaars staan vertrekkensklaar voor een wondermooie wandeling door de Zoerselse bossen en weilanden. Het is een staalkaart van de bevolking die de wandelschoenen vastknoopte vanmorgen, al spotten we wel meer oudere wandelaars dan jongelui.

We wandelen voorbij het Zoerselhof, het Hertoginnedal van de Zoerselse politiek, waar in het verleden coalities werden gevormd en politiek overleg gepleegd werd op hoog niveau. De kasteeleigenaar, oud-CD&V-voorzitter Ivo van Vaerenbergh, wandelt ook mee vanmorgen met een pelsen berenmuts die het Siberische kader van de wandeling typeert.

Schepen Wim Govers neemt de veiligheidshonneurs waar en steekt fluks zijn rood-witte veiligheidsbordje de hoogte in om de meute over te laten steken.

Na een dikke 5 kilometer arriveren we aan de stopplaats waar gemeenteraadslid Luc Peeters en zijn gevolg ons staan op te wachten met warme chocolademelk, gluhwein en jenever. Ook een stukje cake mag niet ontbreken.

In totaal mogen we 7,5 kilometer genieten van de wondermooie omgeving rond de Zoerselse dorpskern voor we terug in de eetzaal van de lagere school arriveren.

De geur van verse soep verwelkomt ons. Het buffet is tijdens de wandeling door Fons Christiaensen en de zijnen opgesteld en ligt er uitnodigend bij.

120 geïnteresseerden hebben vooraf ingeschreven voor de lunch. Ze nemen plaats aan de ingedekte tafels met CD&V-placemats. De kleur is oranje vandaag en de slogan is ‘Ik ben wij’.

Of eigenlijk correcter ‘#ikbenwij’, want ook in de Zoerselse politiek zijn tags en tweets nooit ver weg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s