Nieuwjaarsreceptie Heerlijk Zoersel (15 jan 17) – Vast & vloeibaar

Vier jonge deernes zijn onze gastvrouwen van de middag. Ze lopen af en aan met schotels boordevol hapjes en komen ook geregeld vragen of we nog iets willen drinken.

De trappist-aperitiefglaasjes zijn ondertussen een kenmerk geworden van deze lokale partij. Voor de wijnliefhebbers is er cava, rood en wit. En voor wie vandaag Bob is of zich na twee weken nog weet te houden aan zijn goede voornemens, is er natuurlijk ook iets fris te verkrijgen.

De jonge gastvrouwen zijn goed op de hoogte, want ze kunnen in detail uitleggen wat voor smaakbommetjes de kookploeg van Heerlijk Zoersel heeft bereid: macarons met ganzenlever, pannenkoekjes met zalm en hesp, carpaccio, Andalusische roomsoep met mascarpone, een coulis van kervel met een mousse van makreel, sateetjes met beuling, kipsateetjes, dadels met hesp … het blijft maar komen.

Na de speech van de voorzitter komen de dames ook nog rond met belegde broodjes en een schaal vol zoete proevertjes.

Het zorgt ervoor dat rond 14 uur, wanneer we het Koetshuis verlaten, de feestzaal nog gezellig vol zit.

Het laatste geluid dat we horen is de stop die uit een fles knalt. Het is hier nog niet gedaan, bijlange niet.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s