Nieuwjaarsreceptie Heerlijk Zoersel (15 jan 17) – Sfeer & gezelligheid

Na de lichte sneeuwval van vannacht liggen de wegen er op sommige plaatsen gevaarlijk glad bij. Toch wagen we de trip naar het Koetshuis voor de nieuwjaarsreceptie van Heerlijk Zoersel. Het is de eerste dit jaar en als ze een beetje verloopt zoals de voorbije jaren, mogen we ons aan een pak hartelijkheid verwachten en ‘van niets te weinig’.

Voorzitter Jos Vekemans, getooid in stijlvol kostuum met een opvallende purperen das, ontvangt ons persoonlijk en biedt ons onmiddellijk een drankje aan. Volgens de voorzitter hebben een 30-tal leden zich dit weekend verontschuldigd omwille van de ijzel of ziekte.

Aan de inkom zitten enkele medewerkers van de partij om de praktische zaken te regelen. De ledenlijst wordt overlopen, leden worden aangekruist, lidgelden worden hernieuwd en nieuwe gezichten krijgen een lidkaart van de partij als ze er zin in hebben, maar niets moet. Iedereen is welkom ‘bij de Jos’.

Het ledenaantal van Heerlijk Zoersel blijft schommelen rond de 220, een zeer hoog aantal voor een lokale partij in Zoersel. De voorzitter verwacht dat er in de aanloop van de verkiezingen nog een pak bij zullen komen.

We zijn nog niet goed en wel binnen of we zien een stapeltje flyers liggen waarop al een volgende activiteit wordt aangekondigd: een Spaanse avond met paella en diets meer.

Heerlijk Zoersel blijft de feestpartij van Zoersel en dat mag iedereen weten. Het onderstreept niet alleen de gezelligheidsfactor die van de mensen achter Jos Vekemans een hechte ploeg maakt, het is ook broodnoodzakelijk voor de partijfinanciën. Heerlijk Zoersel heeft immers geen verkozenen in de gemeenteraad en krijgt dus ook geen afdrachten om de kas te spijzen.

Het hoofdevenement van het jaar is de barbecue in september waar telkens koste noch moeite wordt gespaard om de aanwezigen te verwennen. Het is een activiteit die stilaan uit haar voegen aan het barsten is. Vorig jaar tekenden liefst 250 betalende gasten present en moesten er zelfs 30 teleurgesteld worden omdat er geen plaats meer was.

De inkomsten van dit soort evenementen waarop steevast ook een tombola wordt georganiseerd, zijn aanzienlijk en zorgen ervoor dat Heerlijk Zoersel na N-VA en CD&V de rijkste partij van Zoersel is.

De fotoprojectie met beelden van alle activiteiten van Heerlijk Zoersel zijn een fraaie achtergrond voor de kleine 100 aanwezigen terwijl ze genieten van heel wat lekkers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s