Verslag nieuwjaarsreceptie Groen (6 februari 2016) – deel 2

VAST & VLOEIBAAR

Het dessertenbuffet werd samengesteld met creaties van de bestuursleden en ziet er zeer lekker uit. Chocomousse à la Jeroen Meus, chocodesserts op basis van tofu, dadeltruffels, een gigantisch lange cake, tarte tatin, fruitsla, koekjes, tiramisu, en ga nog maar even door. Hier is werk van gemaakt.

Op de partytafeltjes staan fijn gesneden groentjes en dipsausjes, potjes chips en nootjes en kaas. En niet zo maar een kaas, nee, in primeur wordt de kaas gepresenteerd die gemaakt werd met Den Halse Tuimelaar door ‘t Lekker Koeike. Voorzitter Frijters is er echt wel trots op dat dit streekproduct op de tafeltjes staat, een week nadat het via sociale media werd gelanceerd.

Bij de kaas hoort natuurlijk Den Halse Tuimelaar zelf, en ook een Gageleer, een bier uit Lochristi, staat te wachten om genuttigd te worden. De aanwezigheid van deze bieren in het gamma zorgt ervoor dat zo goed als iedereen aan de partytafels bier drinkt in plaats van wijn. Naast rode en witte wijn, is er trouwens ook cava en op de toog staan er jeneverflessen, maar daar zien we niemand een neut van nemen.

Een ecologisch verantwoorde toets vinden we ook op de toog: een bag-in-box met appelsap van een mobiele fruitpers die in het najaar van 2015 onze gemeente heeft aangedaan en waar je met je appels terecht kon om ze te laten persen. Het appelsap blijft in de bag-in-boxen ongeveer een jaar lang overeind.

Als experiment wordt door Frijters verwarmd appelsap met kaneel aangeboden, maar deze kelk laten we aan ons voorbij gaan.

Dat Groen kiest voor eigen kweek op het vlak van bieren, de kaas en de alcoholvrije dranken, maar ook voor het dessertenbuffet terug valt op de eigen mensen, typeert de partij die duurzaamheid niet alleen (meer) vindt in de Wereldwinkel, maar ook in de eigen omgeving.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s