Verslag nieuwjaarsreceptie Groen (6 februari 2016) – deel 1

SFEER & GEZELLIGHEID

Wanneer we rond 20 uur aankomen aan het Koetshuis is traiteur Sigrid druk in de weer in haar camionette. Een traiteur? Op een receptie van Groen? Ok, dit hadden we niet verwacht.

Even later blijkt dat de traiteur bezig is haar spullen in te laden in plaats van schotels aan te rukken om de aanwezigen te verwennen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

De leden van Groen waren deze middag blijkbaar uitgenodigd door het bestuur van de partij om een wandeling te maken in Halle en omgeving, om daarna rond etenstijd verwend te worden door een heuse traiteur.

‘Wij doen echt iets voor onze leden,’ grapt oud-schepen Bob Peeters. ‘Je weet dus wat je te doen staat om ook mee te kunnen genieten.’

Ondertussen valt ons oog op een uitgebreid dessertenbuffet dat de traiteur blijkbaar vergeten in te laden is. Niets is minder waar: de desserts zijn er wel effectief voor de receptie en zijn allemaal van de hand van de (partners van de) bestuursleden.

Een dessertenbuffet is op een huwelijksfeest een manier om ook kennissen en collega’s erbij te kunnen laten zijn, zonder dat je voor hen een diner hoeft te voorzien. Omdat de harde kern van familieleden en goede vrienden er op huwelijksfeesten al een diner met aangepaste wijnen op heeft zitten en je zelf als laatkomer middernacht ziet naderen, kan het feest dat erop volgt meestal niet snel genoeg beginnen. Een openingsdans wordt ingezet en daarna vliegen benen en andere ledematen uit de kom op de dansvloer.

Op de receptie van Groen gaat het er minder frivool aan toe; er is zelfs geen achtergrondmuziek. Omdat de eerste helft van de zaal wordt ingenomen door tafels waar de leden aan gegeten hadden, valt het bijna niet op dat in het tweede deel, aan de toog, partytafels staan met knabbeltjes.

De meeste leden blijven ongeveer de hele avond aan hun tafel zitten. Wie later arriveert, gaat aan een partytafeltje staan.

Iedereen die binnenkomt, wordt persoonlijk begroet door voorzitter Emery Frijters of gemeenteraadslid Marc de Cordt. Ze zorgen onmiddellijk voor een drankje en circuleren daarna tussen de mensen die alleen voor het dessertenbuffet zijn gekomen, in plaats van zich te nestelen aan een tafel, wat ten zeerste geapprecieerd wordt.

Foto 6-02-16 21 21 51.jpg

In totaal tellen we iets meer dan 30 aanwezigen, waarvan tweederde reeds aanwezig was om 20 uur. De receptie trekt dus niet veel extra bezoekers. Er zijn enkele afgevaardigden van Zoerselse politieke partijen, enkele mensen van andere Groen-afdelingen uit de regio en ook de regioverantwoordelijke van Groen is aanwezig.

Groen heeft er vanavond echt alles aan gedaan om alle aanwezigen te soigneren, zowel de leden die er al vroeger waren als de mensen die alleen voor de receptie zijn gekomen. Jammer dat niet meer sympathisanten de weg hebben gevonden naar deze receptie, want het is een ideaal biotoop om te genieten van lekkere, vaak lokale producten en tegelijk kennis te maken met de partij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s