Verslag nieuwjaarsreceptie N-VA (31 januari 2016) – deel 3

VAST & VLOEIBAAR

Waar is de tijd dat de volledige catering op een N-VA-receptie samengevat kon worden in één close-up-beeld, namelijk dat van een potje chips en een glas Vlaamse Leeuw?

De partij is ook op culinair vlak gegroeid de voorbije jaren.

Bij het binnenkomen krijg je de keuze tussen cava of fruitsap. Even later gaat het volledige drankenassortiment met uiteraard ook de Vlaamse Leeuw open voor de talrijk opgekomen aanwezigen.

De in zwart-geel uitgedoste N-VA-bestuursleden komen voortdurend rond met allerlei receptiehapjes: gevulde witlofblaadjes, komkommer met garnaal, prikkertjes met aperitieftomaatjes en olijven, belegde toastjes, enz. Na een tijd kunnen de aanwezigen echter geen pap meer zetten en worden de schotels op de tafels gezet. Niet lang daarna wordt vanuit de keuken soep aangerukt om de laatste gaatjes te vullen.

Er is de voorbije jaren enorm gewerkt op de variatie aan hapjes en de hoeveelheden zijn ronduit copieus te noemen. De verfijndheid zoals je die bij Jos Vekemans en zijn kookvrienden vindt, is er nog niet, maar als N-VA blijft groeien en leren dan weet je welke receptie je volgend jaar ook moet aandoen.

Net voor we doorgaan, worden we nog getrakteerd op enkele zoetigheden: een Hals Pierke en een Zoersels Lindeke, twee koekjes uit eigen streek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s