Verslag nieuwjaarsreceptie N-VA (31 januari 2016) – deel 2

SFEER & GEZELLIGHEID

Het is gedurfd: een nieuwjaarsreceptie organiseren van een lokale politieke partij op het moment dat iedereen voor de buis gekluisterd zit voor het WK veldrijden.

De slogan van de partij is ‘Denken. Durven. Doen.’ En daarom werd reeds vooraf aangekondigd dat de aanwezigen de bemodderde renners ook op groot scherm zouden kunnen volgen. Sterker nog: de politieke speechen worden in het begin van de receptie geprogrammeerd om nadien naar de beslijkte zandbak te kunnen kijken waarin een Belg, nee zelfs een Vlaming die de wedstrijd wint.

Deze diashow vereist JavaScript.


De sfeer zit er goed in, reeds van in het begin. Zwart en geel zijn de kleuren van de namiddag. Overal hangen Vlaamse vlaggen en ook op de afwisselend met zwart en geel tafelpapier bedekte tafels staan er bloempotjes met Vlaamse Leeuwtjes, kwestie van verloren gelopen Belgicisten van in het begin bij de les te krijgen.

Traditioneel wordt er na het speechen gezongen. Voorzitter Bert Claessens leidt ‘De Vlaamse Leeuw’ traditioneel in met een luid ‘po-pom-po-po-pom’ waarna alle aanwezigen trots invallen met de tekst van Hippoliet Van Peene die op groot scherm wordt geprojecteerd. Claessens staat er op om steeds de volledige tekst te zingen, wat niet evident is. Siegfried Bracke moet af en toe spieken naar de geprojecteerde tekst, want zelfs voor deze Vlaamse Blauwvoet gaat dit toch een strofe te ver.

Foto 31-01-16 15 19 48

Zwart en geel zijn trouwens ook de modekleuren van de bestuursleden en de mandatarissen. Gemeenteraadsvoorzitter Griet Decock straalt in een gele jurk met zwarte toetsen en haar mannelijke collega’s dragen allemaal een zwart hemd met een gele das. Een ideetje dat ze van de Zandhovense N-VA hebben opgepikt.

Omdat heel wat leden en sympathisanten niet alle bestuursleden en mandatarissen kennen, dragen ze op hun hemd een naamplaatje met onder de naam de slogan ‘Motor van verandering’. De ideale opener om deze mensen aan te spreken wanneer ze met hapjes langs komen.

Er is duidelijk werk gemaakt van de styling en de organisatie is tot in de puntjes verzorgd. Dat is te danken aan organisatieverantwoordelijke Rita Laureyssens die zich hier persoonlijk voor heeft ingezet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s