“Ik ben geen stenograaf, hé”

Bij de aanvang van de gemeenteraad neemt de burgemeester het woord. Ze vraagt nog enkele toevoegingen door te voeren aan het verslag van de gemeenteraad van december.

Bij het agendapunt van de politiedotatie was de tussenkomst van fractieleider Roel van Elsacker van CD&V integraal opgenomen, maar de repliek van de burgemeester slechts in grote lijnen. Burgemeester Verstreken wil het verslag laten aanvullen met info die ze in de vorige gemeenteraad heeft gezegd, maar uiteindelijk niet door de gemeentesecretaris werd genoteerd.

Raadsleden die hun tussenkomst voor de gemeenteraad aan de secretaris bezorgen en zich aan deze uitgeschreven tekst houden, mogen ervan op aan dat hun tussenkomst volledig zal worden opgenomen in het verslag. Omdat Verstreken niet in detail wist wat Van Elsacker zou zeggen, had ze haar repliek niet voorbereid.

Stan Bartholomeeussen (Open VLD) zegt dat hij zich niet kan vinden in de vraag van de burgemeester. Volgens Bartholomeeussen zullen gemeenteraden in de toekomst anders pas om half elf beginnen ‘als iedereen zijn tussenkomst van de vorige raad heeft laten verbeteren’. De burgemeester volgt deze redenering, maar vraagt een eenmalige uitzondering hierop omdat de verslaggeving van de gemeenteraad zal gebruikt worden door de provincie om een uitspraak te doen in de zaak van de politiedotatie die de gemeente Zoersel geweigerd heeft in december.

De gemeentesecretaris neemt er het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad bij en leest een artikel hardop voor. Conclusie: tussenkomsten dienen niet in extenso genotuleerd te worden. De secretaris gaat echter publiek uit de bocht door de burgemeester een slotreprimande te geven met de woorden: “Ik ben geen stenograaf, hé!”

Het voorstel van Jos van Dongen (Vlaams Belang) om de audiocaptatie te bezorgen aan de provincie wordt niet gevolgd. De burgemeester trekt haar vraag tot aanpassing van het verslag in na de commotie die erop volgde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s