Nieuwjaarsreceptie sp.a Zoersel (12 jan 2014) – deel 3

VAST & VLOEIBAAR

Lieve Eyskens biedt ons bij het binnenkomen vriendelijk een drankje aan: er is keuze tussen wijn en fruitsap.

Ongeveer een uur is het wachten op de film. Tussen de gesprekken door pikken we af en toe een nootje of chipsje weg. Verder is er qua hapjes niets voorzien.

Na de film kan iedereen zijn bonnetjes inruilen voor drankjes. Het aantal bonnetjes dat je krijgt, is afhankelijk van de gemeente waar je woont. De kosten voor de receptie worden immers verdeeld afhankelijk van de gemeente.

Op zich staat er geen rem op de drankjes en zijn de standaarddranken aanwezig, maar het voelt toch allemaal wat geforceerd aan. De gezellige sfeer van het Staltheater wordt zo herleid tot het neongevoel in een of andere schoolrefter waar je voor een bonnetje een tas soep kunt krijgen.

Om de hongerigen te spijzen zijn er belegde zoete sponsjes voorzien met standaardbeleg. Sponsjes met hesp, sponsjes met kaas en sponsjes met mayonaiseafleidingen.

Zo’n dertig jaar geleden kon een dergelijke culinaire omkadering nog voldoen voor een receptietje, maar in dit ‘Komen eten’-tijdperk is iedereen toch qua verwachtingspatroon een stuk geëvolueerd.

Voor de hapjes zullen er in elk geval de komende jaren geen extra geïnteresseerden naar de nieuwjaarsreceptie van sp.a komen, dat is duidelijk.

(met dank aan Leentje Vervliet voor de input)

(13 januari 2014)

foto van Tom Sleeuwaert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s