Nieuwjaarsreceptie sp.a Zoersel (12 jan 2014) – deel 1

SFEER & GEZELLIGHEID

De tweede receptie van de dag vindt plaats in het Staltheater in Oelegem. Oelegem, hoor ik jullie denken, dat ligt toch helemaal niet in Zoersel. Inderdaad, want net als vorig jaar organiseert sp.a Zoersel haar nieuwjaarsreceptie samen met enkele andere sovchozen uit de buurt: Ranst, Zandhoven en Wommelgem. Met een beetje geluk mogen we dus binnenkort de buurtgemeenten een keer bij ons ontvangen.

De namiddag valt grosso modo uiteen in drie delen: de ontvangst, een film en de receptie.

We worden hartelijk ontvangen door Lieve Eyskens uit Ranst. We vernemen dat ze bij de komende verkiezingen naar voren geschoven zal worden namens de regio.

Vanuit Zoersel zijn fractieleider Marc Somers en secretaris Guido Pacquée aanwezig. Voorzitter Bram Bruynseels geeft verstek wegens zijn studies diplomatieke wetenschappen. Zijn ouders nemen de honneurs waar. We vragen ons af of ze ook in de rest van 2013 deze taak op zich hebben genomen, want het jonge bloed heeft op geen enkele manier een rol gespeeld naar de buitenwereld toe.

Zo blijft de sp.a in Zoersel nog steeds de partij van oud-schepen Marc Somers. Het verschil echter met Heerlijk Zoersel is dat de dorpspartij van Jos Vekemans een enthousiaste ploeg is die het verschil wil maken.

Sp.a Zoersel is op haar retour. Zo is er weinig jong volk te spotten. Onze aanwezigheid trekt de gemiddelde leeftijd met enkele jaren naar beneden. Statistisch onmogelijk? Toch niet als slechts 30 mensen hun opwachting maken in het Staltheater. Met gemiddeld net geen 8 aanwezigen per afdeling, mag de situatie gerust als palliatief bestempeld worden.

De jongste aanwezigen konden tijdens het grotemensengebeuren samen met een kinderanimatrice knutselen in een knutselhoek. Fijn dat de organisatie de moeite neemt om de jeugdige aanwezigen gepast te entertainen. Met een beetje geluk herinneren ze zich over een tiental jaar deze fijne tijd nog en treden ze spontaan toe tot de jeugdafdeling van de sp.a.

(met dank aan Leentje Vervliet voor de input)

(13 januari 2014)

foto van Tom Sleeuwaert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s