Meerderheid overtuigt met woonbeleidsplan

Op de gemeenteraad staat de gemeentelijke beleidsvisie op het vlak van wonen geagendeerd, kortweg het gemeentelijk woonbeleidsplan. Dit plan bestaat naast een omgevingsanalyse en een SWOT-analyse vooral uit strategische en operationele doelstellingen en acties.

In een uitvoerige toelichting overloopt burgemeester Verstreken (N-VA) de verschillende doelstellingen in een perfecte tandem met OCMW-voorzitter Schryvers (CD&V). Beiden maken een overtuigende indruk die ook door de oppositie wordt opgemerkt.

Vanuit alle oppositiepartijen klinkt waardering voor het lijvige document dat een duidelijke visie uitstraalt. Er volgt geen enkel fundamenteel punt van kritiek, behalve de opmerking dat het beleid zich uiteindelijk zal moeten tonen in de realisaties, maar dat geldt natuurlijk voor alle beleidsplannen.

Walter Van Hofstraeten (Open VLD) vraagt om voortaan dergelijke uitgebreide plannen ook in geprinte vorm aan elke fractie te bezorgen. Als je als meerderheid dit soort vragen als enige tussenkomst krijgt, heb je een mooi werkstuk afgeleverd in moeilijke omstandigheden aangezien de medewerker van Igean gedurende de ontwikkeling van het plan zelden beschikbaar was.

Het doet ons ook plezier te zien dat de twee meerderheidspartijen stilaan hun draai hebben gevonden en elkaar voldoende licht gunnen om te groeien.

(24 juni 2014)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s