Geen reddingsvesten in de Zoerselse gemeenteraad

Wie de voorbije maanden de Zoerselse gemeenteraad heeft bijgewoond, kon niet naast de lichaamstaal van sommige CD&V-schepenen kijken.

Telkens de nieuwe N-VA-voorzitter of -burgemeester een beginnersfout maakte, volgde een vernietigende blik vanuit de coalitiepartner, werden de schouders opgehaald bij deze onkunde of begonnen de meerderheidspartners druk tegen elkaar op te praten. Echt pijnlijk werd het telkens toen een van de CD&V-schepenen vervolgens het woord nam om de gaffels keihard onderuit te halen door de tonnen bestuurservaring van de CD&V er tegenover te zetten en aan te tonen hoe het wel moet.

De strategie van de CD&V is ondertussen gewijzigd. Ze laten hun coalitiepartner gewoon stikken bij moeilijke vragen vanuit de oppositie. Een klein monkellachje verraadt dat de drie aanwezige CD&V-schepenen perfect kunnen antwoorden op de vraag of het hakselhout in het containerpark vroeger gratis was of niet.

Hoe uitdrukkelijk de burgemeester ook naar haar coalitiepartner kijkt omdat ze deze historiek mist, het antwoord blijft uit. Niets rest haar om toe te geven dat ze het antwoord schuldig moet blijven.

Het is duidelijk: N-VA moet van CD&V geen cadeaus verwachten. 9 maanden na de verkiezingen is de uitslag duidelijk nog steeds niet verteerd.

Hoe lang gaat deze ezelsdracht nog duren?

(18 juni 2013)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s