De kracht van verandering?

De meerderheidspartijen van de nieuwe ploeg hebben ook in de vorige legislatuur samen bestuurd. Het uitwerken van een beleidsnota die verder bouwt op het reeds uitgezette beleid, waar zowel N-VA als CD&V 100% achter kunnen staan, zou dan ook geen probleem mogen zijn.

Toch verraadt de lange periode die nodig was om tot de beleidsintenties te komen dat er meer aan de hand was.

N-VA is immers naar de kiezer getrokken met de boodschap ‘De kracht van verandering’. Deze verandering moest dan ook duidelijk te zien zijn in de tekst, zonder het verleden te ontkennen. Geen sinecure.

Bovendien is de verschuiving van het zwaartepunt binnen de meerderheid van CD&V naar N-VA lange tijd problematisch geweest. Enerzijds omdat N-VA te weinig ervaren politiek personeel in huis had dat kon optornen tegen de decennialange wezenlijke bestuurservaring van CD&V. Anderzijds omdat CD&V moeilijkheden ondervond om de nieuwe rol waar te nemen als eerste violist i.p.v. als dirigent van het orkest.

Het resultaat van maandenlange besprekingen is een vage tekst die veel vragen onbeantwoord laat. In elk geval leest de tekst niet als een ambitie om veel te veranderen of te verbeteren.

Jos van Dongen van het VB geeft terecht aan dat de beknopte toelichting van de intenties door de burgemeester meer details bevatte dan de nota zelf, bv. over het afbreken van het Zonneputteke nadat de nieuwe bibliotheek gerealiseerd is waarover niets te lezen is in de tekst.

Ook Marc de Cordt van Groen herkent zeer veel punten die een verderzetting zijn van het vorige bestuur en mist de kracht van verandering.

(21 mei 2013)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s