Alles behalve een ‘Sinterklaasbegroting’ in Zoersel (2)

Zowel Vlaams Belang als Open VLD betuigen hun lof voor de ambitie van het bestuur om de personeelskost binnen de administratieve diensten terug te dringen.

Vlaams Belang hekelt echter dat er bespaard wordt op kleine kostenposten, maar dat de bestuursploeg de kans laat liggen om 50.000 euro per jaar te besparen door de ‘onnodige schepen’ in de ploeg te behouden. Volgens de administratieve diensten van de gemeente heeft deze extra schepen immers geen meerwaarde voor de kwaliteit van de dienstverlening.

Volgens Marc Somers (SP.a) ontbreken heel wat posten in de begroting: betaalbaar wonen, sociale woningbouw, jumelages, toerisme, landbouw, Eurozoersel, enz.

De fractieleider van de CD&V is vol lof voor de voorliggende documenten maar vraagt niettemin meer aandacht voor de sociale component in de uiteindelijke nota’s en beleidskeuzes.
Hij eindigde zijn betoog met een niet mis te verstane sneer naar coalitiepartner N-VA: “Onze fractie zal dan ook volmondig haar steun uitdrukken. Bij CD&V geen dissidente stemmen.”
Een duidelijke verwijzing naar de vorige gemeenteraad waar N-VA verdeeld stemde bij de aanduiding van de gemeentelijke vertegenwoordigers in intercommunales.

(19 maart 2013)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s