Nog steeds geen beleidsnota in Zoersel, wel al de eerste besparingen

In tegenstelling tot wat eerder te lezen was in DeZoerselaar zal op de eerstkomende gemeenteraad de beleidsnota voor deze legislatuur niet worden besproken. De meerderheid komt dus terug op de belofte die ze maakte na de installatievergadering van de gemeenteraad op 2 januari.

Op de agenda van de volgende gemeenteraad staan echter wel al 2 besparingsmaatregelen. Zo zal Zoersel in de toekomst niet langer de installatie van zonnepanelen ondersteunen. Tot nu toe was een maximumtussenkomst van 200 euro per installatie van kracht. Op zich een begrijpelijke maatregel omdat de kostprijs van dergelijke installaties een stuk is gedaald en zelfs zonder tussenkomst van de overheid de terugverdientijd betrekkelijk kort is.
De nieuwe meerderheid schaft binnenkort echter ook de tussenkomst af voor de beveiliging van particuliere woningen. Ze verwijst hiervoor naar betere tussenkomsten gegeven door de federale overheid. Voor deze beslissing kunnen we minder begrip opbrengen, zeker gezien de recente inbrakenplaag in o.a. de deelgemeente Halle.

We vragen ons dan ook af in welke beleidsvisie het schrappen van deze subsidiemaatregelen kadert.

(16 januari 2013)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s